Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, kupada tur atlamanın verdiği moralle Bursaspor maçının hazırlıklarını sürdürdüklerini bildirdi.
Antalyaspor Hasan Subaşı Spor tesisleri'nde, Cumartesi günü oynanacak Bursaspor maçının hazırlıklarını sürdüren kırmızı beyazlı takımın Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, antreman sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Ziraat Türkiye Kupası maçında aldıkları galibiyetin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Kupa maçlarında deplasmanlarda oynanan maçlarda sürpriz sonuçlar alındığını belirten Özdilek, ''Biz bir sürpriz yaşamak istemedik. Oyunun geneline bakıldığı zaman iki takım da iyi niyet çerçevesinde oynadı. Öne geçtik ama sonra, beklemediğimiz anlarda duran toplardan goller yedik. Beraberliği yakaladıktan sonra 3. gole ulaşamadık ve neticesinde maç penaltılara kaldı'' dedi.
Penaltılarda hem kaleci performansı hem de son vuruşların çok önemli olduğunu ifade eden Özdilek, Polat'ın da bu anlamda iyi bir performans gösterdiğini kaydetti. Kupa maçından mutlu şekilde döndüklerini anlatan Özdilek, Cumartesi günü Bursaspor ile önemli bir maça çıkacaklarını anımsattı.
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ile yıllarca Beşiktaş forması altında birlikte oynadıklarını kaydeden Özdilek, şunları söyledi:
''Kupa maçı geride kaldı. Önümüzde çok önemli bir Bursaspor maçı var. Kupa moraliyle Bursaspor maçına çıkacağız. Bizler profesyoneliz. Ertuğrul Sağlam ile aynı takımda mücadele ettik. Profesyonel anlamda teknik direktörlük hayatına başladık. Dolayısıyla dostluk baki. Bundan hiçbir şüphemiz yok. Ancak her ikimiz de kendi kulübümüzün galibiyeti için mücadele verecek. Ben nasıl Antalyaspor'un kazanmasını istiyorsam o da Bursaspor'un kazanmasını isteyecektir. Biz kendi cephemizden baktığımız zaman kazandığımızda birçok şeyi halledeceğimize inanıyorum. Ümit ediyorum ki bu hava ve moralle bu maçı kazanacağız.''
Sakatlıklardan şikayet eden Özdilek, Fatih, Batak, Orhan ve Volkan'ın sakatlıklarının sürdüğünü bildirdi.
Özdilek, şöyle devam etti:
''Uzun süreli sakatlığı olan bir tek Fatih var. Dizinde bir sorunu var. 10 gün içinde bize katılacağını düşünüyorum. Batak, milli takımda sakatlanıp geldi. Orhan, Manisa maçında ayağına bir darbe aldı. Ödemi var. Şu an koşulara başladı ve sakatlığı uzun sürmeyecek. Hafta sonuna kadar bakacağız. Ümit ediyorum ki oynar. Oynamasa da yerini dolduracak arkadaşımız var. Saha da sakatlıklar da bizi etkiledi. Stat çimlerin eski hale gelmesi bizim için önemli. Çünkü, Volkan'ın sakatlığı ayağının boşa gelmesinden kaynaklandı. Bu tür ince sakatlıklar futbolda olacak tabi ki... Kadromuz 21 kişi. Çok da geniş bir kadro değiliz ama herkesin hazır olması bizim için önemli. Kime görev verirsek elinden gelenin en iyisini yapacaktır.''