Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Alex, "Bir gün bir takım bizi yenecek. Bunun mümkün olduğunca geç olması için çabalıyoruz" dedi.
Gençlerbirliği maçı sonrasında basına açıklama yapan Alex, "Takım olarak iyi mücadele ettik ve almak zorunda olduğumuz üç puanı kazandık. Tabii isteğimiz her zaman kazanmak" dedi.
Fenerbahçe'nin Alex'in oyunda olduğu maçlarda daha iyi performans sergilediği şeklindeki bir yorum üzerine, buna katılmadığını belirten Brezilyalı oyuncu, "Fenerbahçe büyük bir takım ve ben de sadece bu takımın bir parçasıyım. Kadromuzda bireysel olarak oldukça kaliteli oyuncular var. Fenerbahçe'nin gücü de buradan geliyor" diye konuştu.
Alex, ilerleyen haftalarda daha iyi olacaklarını vurgulayarak, "iyi yolda olduğumuzu söyleyebiliriz. Kazanmayı sürdürüyoruz. Tabii ki eksiklerimiz var ve zaman içinde daha iyi olacağız" dedi.
"Bir gün yenileceğiz"
Ligin ilk sekiz haftasında rakiplerini yenerek kendilerine ait en iyi başlangıç rekorunu geliştiren Fenerbahçe'nin bir gün yenileceğini ifade eden Alex, bunun olmaması için mücadele ettiklerini anlattı:
"Her zaman böyle kazanarak devam etmeyeceğiz. Bir gün bir takım bizi yenecek ama biz futbolcular olarak bunun mümkün olduğunca geç olması için çabalıyoruz. Mevcut durum da üzerimizde baskı yaratmıyor."
Takım arkadaşı Emre Belözoğlu'na övgüde bulunan Alex, Emre'nin takım için çok önemli bir oyuncu olduğunu, hem saha içinde, hem de saha dışında nasıl daha iyi oynayabilecekleri konusunda konuştuklarını dile getirdi.
"Milli takımı hak ediyorum"
Alex, takım arkadaşı Andre Santos ile Galatasaray'da forma giyen Elano'nun davet edildiği Brezilya milli takım kadrosunda kendisinin neden yer almadığı ve teknik direktör Dunga ile aralarında sorun olup olmadığı yönündeki soru üzerine şunları söyledi:
"Dunga ile aramda hiçbir sıkıntı yok. Kaldı ki tanımıyorum bile. Sadece futbolculuğu dönemindeki başarılarından kendisini biliyorum. Problem ya da kırgınlık yok. Brezilya milli takım hocası Dunga'dır. O istediğini çağırır, istemediğini çağırmaz. Tabii ki ben de orada olmak isterim. Ancak çağrılmamam bende kırgınlık yaratmaz. Ben futbolumu oynamayı sürdürürüm. Elbette Brezilya milli takımında oynamayı hak ettiğimi düşünüyorum ama teknik direktörün kararına saygılıyım."
Alex, Türkiye'ye gelmiş en iyi yabancı oyunculardan biri olarak Galatasaray'ın eski yıldızı Hagi ile beraber adının söylendiği şeklindeki bir yoruma da Hagi'nin kendisiyle aynı pozisyonda oynayan değerli bir oyuncu olduğunu ve bu karşılaştırmayı mutluluk verici bulduğunu sözlerine ekledi.